Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δήμαρχος παραπέμπεται για παραχώρηση 465 στρεμμάτων

Ο απερχόμενος δήμαρχος Γαζίου στο Νομό Ηρακλείου Γιώργος Μαρκογιαννάκης και 30 άλλα άτομα εκ των οποίων τέσσερα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής και η νομική σύμβουλος παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης με βαριές κατηγορίες, στις 4 Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα κατηγορούνται για παράνομη παραχώρηση 465 στρεμμάτων δημοτικής έκτασης σε ιδιώτες στην περιοχή Κορακιά.
Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής αντί να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία, ζημίωσαν εν γνώσει τους κατά 10 εκατομμύρια ευρώ το Δήμο Γαζίου.
Το αδίκημα της απιστίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να διαπράχθηκε όταν από κοινού έδωσαν προφορική εντολή στη δικηγόρο του δήμου να «ομολογήσει το περιεχόμενο αναγνωριστικής περί κυριότητας αγωγής που είχαν ασκήσει 21 ιδιώτες».
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου και η αγωγή των ιδιωτών στρεφόταν κατά του Δήμου Γαζίου από τον οποίο διεκδικούσαν τη συγκεκριμένη έκταση λόγω έκτακτης χρησικτησίας. Εξαιτίας της ομολογίας της πληρεξουσίου δικηγόρου, η αγωγή έγινε δεκτή και έτσι αναγνωρίστηκε η συγκυριότητα των εναγόντων για την επίμαχη έκταση, η οποία όμως στην πραγματικότητα ανήκε στο Δήμο Γαζίου.
Ο δήμαρχος και τα τέσσερα μέλη της δημαρχιακής κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία, η δικηγόρος για συνέργεια στην κακουργηματική απιστία και οι ιδιώτες για ηθική αυτουργία σε απιστία και ψευδορκία.

Ελευθεροτυπία 18 Νοεμβρίου 2010.

Άρχισαν τα όργανα . . . σας θυμίζει τίποτα αυτή η υπόθεση?