Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σκιάθος-Τουρισμός

Η Σκιάθος και ο Τουρισμός είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η οικονομία του νησιού μας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Το γιατί θα το αναλύσουμε μια άλλη φορά. Ο Πλωμαρίτης συνέχεια επαναλαμβάνει την ανάγκη της τουριστικής ανάπτυξης και προόδου. Σε κάθε μα κάθε Δημοτικό Συμβούλιο ο Πλωμαρίτης αναφέρεται στα τουριστικά δρώμενα του νησιού, της Ευρώπης, Παγκοσμίως. Καθώς λέει δίνει τεράστια βαρύτητα στο θέμα του τουρισμού. Στο παρελθόν έχει κάνει ημερίδες για το τουρισμό (πάντα εισηγητής ο Ζλατούδης αλλά αξιοποιείται μόνο μέχρι εκεί), δηλώνουμε συμμετοχή σε εκθέσεις και άλλα "ωραία". Ο Πλωμαρίτης λοιπόν λέει ότι ο τουρισμός είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την οικονομική μας επιβίωσης. Έτσι είναι, λέει αλήθεια, ΑΛΛΑ δεν το πιστεύει και δεν προωθεί τον τουρισμό. Θα πείτε κάποιοι γιατί το λέμε αυτό ;;;;
   Μα είναι απλό:
-δείτε το site του Δήμου Σκιάθου, πλήρως αντιτουριστικό (το πληρώσαμε 10.000 ευρώ στο Μαθηνό μην το ξεχνάμε), παλιομοδήτικο, μη λειτουργικό, με κιτς διαφημίσεις στο πλάι, μέχρι και parking διαφημίζουμε στη κεντρική σελίδα, με άθλιες φωτογραφίες σε ανάλυση κ.ο.κ. Δε νομίζουμε να διαφωνεί κανείς. Θέλετε να συγκρίνουμε ;;; Δείτε:  http://www.mykonos.gr  http://www.santorini.gr/     http://www.kos.gr/    http://www.rodos.gr/el/

-συμμετοχή σε εκθέσεις. Ποτέ μα ποτέ επί Πλωμαρίτη δεν έχουμε πάρει ένα βραβείο εκθέτη σε μία από τις εκθέσεις που παίρνουμε μέρος. Εκθέσεις που έτσι όπως λειτουργούν μάλλον γίνονται για να κάνει διακοπές ο Αργύρης Μεργιάς και η Χριστίνα Σαρρή. Και οι δυο τους γνωρίζουν ΜΟΝΟ αγγλικά τι στιγμή που οι περισσότερες χώρες που επισκεπτόμαστε είναι γερμανόφωνες. Και από εμφάνιση και οι δύο είναι άστα να πάνε. Με τον κακομούτσουνο τον Μεργιά και την ηλικιωμένη κυρά Χριστίνα η Σκιάθος μάλλον αδικείται στις εκθέσεις. Εκθέσεις που χρειάζονται φυσικά αλλά λειτουργούν τελείως μα τελείως λανθασμένα. 

-Τουριστικά φυλλάδια. Με την υπογραφή του Νίκου Μαχαίρα φυσικά. Τα χρυσοπληρωμένα αυτά τουριστικά φυλλάδια αφενός μεν δεν ανταποκρίνονται στη τιμή που τα πληρώνουμε και αφετέρου δε είναι με ένα απαρχαιωμένο στιλ. 

-Τουριστική συνείδηση. Ποιος την έχασε για να τη βρει ο Πλωμαρίτης. Δείτε τα δωμάτιά του. Άθλια, θυμίζουν εργατικές κατοικίες μιας κωμόπολης. Μα φυσικά αυτό δεν απασχολεί τον Πλωμαρίτη καθώς τα δωμάτιά του πρώτα γεμίζουν στο νησί και τελευταία αδειάζουν και βέβαια με τις καλύτερες τιμές. Ας είναι καλά ο Αλέκος ο Ευσταθίου ο τουριστικός πράκτορας. Ακόμα και με την εμφάνιση του Πλωμαρίτη. Ρε Πλωμαρίτη τουλάχιστον το καλοκαίρι πρέπει να έχεις μια εμφάνιση που αρμόζει στο Δήμαρχο τουριστικού νησιού. Μη σε βλέπουν οι τουρίστες το καλοκαίρι στη Παπαδιαμάντη με τις σαγιονάρες και εκείνα τα στραβοδάχτυλα. Ντρεπόμαστε όλοι. Θέλουμε δεν θέλουμε μας εκπροσωπείς. 

- Διαφημιστική εκστρατεία στην Ελλάδα. Αν θυμόμαστε καλά το καλοκαίρι του 2009 το νησί είχε διαφημιστή σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το θυμόμαστε όλοι. Μα αν υπάρχει ενδιαφέρον από το κόσμο για να έρθει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες βάζουν από μόνες τους καράβια. Πέρσι το καλοκαίρι τίποτα. . . 

- Ποιότητα τουρισμού. Οι τουρίστες που έρχονται δυστυχώς στη Σκιάθο μας είναι αυτοί που μένουν στα φθηνά παράνομα δωμάτια, που τρώνε σουβλάκι στο χέρι και που πάνε στα κλαμπ αγοράζοντας μπύρες από το περίπτερο. Θα πει ο Πλωμαρίτης. Για όλα φταίει η κρίση. Ε όχι ρε Πλωμαρίτη δεν φταίει για όλα η κρίση. Σε πληροφορούμε ότι υπάρχουν πολλοί spenders (αυτοί που έχουν χρήμα να ξοδέψουν) αλλά δεν έρχονται στο νησί γιατί το έχεις κάνει κιτς. Δυστυχώς μας οδηγεί στο να γίνει το νησί μας σαν την Ίο. Δηλαδή πιτσιρικάδες, φασαρίες, sex στο δρόμο και άλλα πολλά. Η Σκιάθος κάποτε όμως ήταν πολύ διαφορετική και το θυμόμαστε-θυμούνται οι μεγαλύτεροι. 

- Αξιοποίηση ατόμων. Ρε Πλωμαρίτη το Ζλατούδη επιτέλους πότε θα τον χρησιμοποιήσεις; Πότε θα ζητήσεις τη γνώμη του; Η Σκιάθος τον χρειάζεται. Οι γνώσεις του είναι πολύ ανώτερες από τις δικές σου, της Σαρρή και του Μεργιά για τον Τουρισμό. 


Συνεχίζουμε σε λίγο . . .