Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αξιοκρατία - Αντιδήμαρχοι - Ζλατούδης

   Νωρίτερα κάναμε την ανάλυση της λέξης ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Διαβάσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο (με παραπομπή σε αρχαία ελληνικά κείμενα) και είδαμε τα πολλαπλά οφέλη της εφαρμογής της αξιοκρατίας. Από τη Κυριακή το βράδυ λοιπόν έχει ξεκινήσει μια διαμάχη μεταξύ των συμβούλων του Πλωμαρίτη για τις έμμισθες θέσεις των 2 αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (θυμίζουμε ότι από 01-01-2011 ο μισθός του Δημάρχου Σκιάθου θα είναι περίπου 3.500 ευρώ!!!!, του αντιδημάρχου 2.000 ευρώ!!! και του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου 1.600 ευρώ!!!!!!!!)  
    Το αξιοκρατικό σύστημα του Πλωμαρίτη το γνωρίσαμε εν μέρη τη προηγούμενη δημοτική περίοδο. Αντιδήμαρχος Τασιόπουλος Παύλος πρώτος σε ψήφους, Διολέττας Δημήτρης 2ος σε ψήφους, Ξυλοποδάρου Δάφνη ( προεκλογική δέσμευση). Αυτό Πλωμαρίτη δεν είναι αξιοκρατία με καμία έννοια της λέξης. 
   Τώρα ξέρεις τι θα πει αξιοκρατία. Εφάρμοσε την. Αντιδήμαρχο έργων βέβαια θα βάλεις τον Διολέττα Δημήτρη. Αν δεν τον βάλεις θα σε εγκαταλείψει αύριο το πρωί και θα έχεις σοβαρότατα προβλήματα. 
   Πάμε λίγο πιο πίσω για αυτά που λέγαμε για τον τουρισμό. Το ξέρουμε όλοι ότι ο τουρισμός είναι το Α και το Ω για το νησί μας, το λες και εσύ ο ίδιος Πλωμαρίτη. Πρέπει να ορίσεις Αντιδήμαρχο Τουρισμού εδώ και τώρα, από σήμερα. Μην πεις καμία βλακεία γιατί και φυσικά και με τον Καλλικράτη γίνεται αυτό. 
   Αντιδήμαρχο Τουρισμού τον Ζλατούδη Σάκη. Είναι ο καταλληλότερος από όσους έχεις εκεί και όχι μόνο σύμφωνα με το βιογραφικό του αλλά και αξιοκρατικά. Το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου τον έχει τα τελευταία 3 χρόνια Διευθυντή (αυτοί δεν ξέρουν;;;). Πρέπει να γίνει ο Ζλατούδης Αντιδήμαρχος τουρισμού και μάλιστα αυτός να ορίσει την δικιά του ομάδα εργασίας και όχι να του επιβάλλεις Μεργιάδες και σια. Αν και τον έκανες πόλεμο στις εκλογές ο κόσμος δείχνει ότι τον εμπιστεύεται γιατί παρά τον πόλεμο που έκανες στον "ξένο", "στον γιο του χωροφύλακα" κλπ τα πήγε περίφημα γιατί αξίζει. Ο κόσμος τον ψήφισε αξιοκρατικά και όχι βάση της υποστήριξης (εσύ Πλωμαρίτη στήριξες φανερά τον Διολέττα, τον Κόλια και τη Τσολοβίκου κανέναν άλλο). Σε αυτή τη θέση ο Ζλατούδης θα μπορέσει να κάνει σπουδαίο έργο για το νησί μας και μπορεί λίγο να σωθεί η παρτίδα από τη πιτσιρικαρία, τα σουβλατζίδικα και τις δυσκολότερες μέρες που έρχονται. 
   Αξιοκρατικά λοιπόν με ένα βιογραφικό που στο υπενθυμίζουμε: Σε οποιαδήποτε άλλη θέση και αν τον τοποθετήσεις βλάπτεις ακόμα μια φορά το νησί. 
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 3 Ιανουαρίου 1978. Είναι γιός της Μαρίας Σπυριδούλας Μανιάτη και του Ευαγγέλου Ζλατούδη.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων του Τομέα Υπηρεσιών του Τμήματος Διεθνούς Φιλοξενίας και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Surrey (BSc hons), Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ίδιο ίδρυμα (Dip Management) και Χωρική Ανάλυση και Πολιτική του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΜΔΕ). Είναι απόφοιτος της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού και της Σχολής Οικονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ομιλεί και γράφει την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα. Έχει συνεργαστεί στην συγγραφή δημοσιεύσεων με αντικείμενο την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου, έχοντας ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον στην διαχείριση νησιωτικών τουριστικών προορισμών. 
Διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής και Προϊστάμενος Λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου τις περιόδους 2007-2008, 2008-2009 και 2009-2010, Συνεργάτης της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2009, Εκπαιδευτής του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 2005 έως το 2006, Υπεύθυνος Επισιτιστικού Τομέα του Ξενοδοχείου «Πρίνσες» Σκιάθου το 2005 και Εκκαθαριστής Δαπανών Προϋπολογισμού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Απαιτήσεων Τρίτων το 2004.
Ο πιο ικανός στη πιο νευραλγική θέση. Τον τουρισμό της Σκιάθου. 
Πλωμαρίτη λοιπόν αξιοκρατία και όχι προεκλογικές δεσμεύσεις σε βάρος του νησιού μας.