Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σκάνδαλο οικονομικό

Ανοίξτε τα μάτια σας και διαβάστε πολύ προσεχτικά.

Όλοι ξέρουμε και θυμόμαστε την ιστορία με τον Χρυσομάλη τον ΠΡΩΗΝ Δημοτικό Ταμία. Αυτόν που όπου βρεθεί και σταθεί κατηγορεί ο Πλωμαρίτης ότι έκλεψε τα λεφτά. Ο Πλωμαρίτης μας έχει πουλήσει το παραμύθι ότι η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και ότι τα λεφτά τα διεκδικεί ο Δήμος Σκιάθου.  

Σωστά?????        ΨΕΜΑ ΜΕΓΑΛΟ!!!!!

Δείτε προσεχτικά τον παρακάτω πίνακα:




ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ 2008 ΚΑΙ 2007


ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ                  2008                    2007              


Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ      
4. Λοιπά έξοδα εγκαταστάσεως             73.672,87                               33.863,66
                                                                          73.672,87                               33.863,66
                                                                                                                   

ΙV. Διαθέσιμα

1. Ταμείο                                                  2.677,84                                   2.917,00
1.α  Έλλειμμα που πρέπει να
        επιστραφεί από τον πρώην             365.492,72                               304.296,33
        ταμία του Δήμου
3.    Καταθέσεις όψεως και                     305.979,41                                 79.814,90          
        προθεσμίας                                                                    
                                                            674.149,97                               387.028,23




Ελάτε τώρα να σας το εξηγήσουμε αναλυτικά: Στο τέλος του 2008 έπρεπε να έχει στο ΤΑΜΕΙΟ του ο Δήμος Σκιάθου (η υποσημείωση 1) το ποσό των 2.677,84 + 365.492,72 όμως έχει μόνο 2.677,84 έκλεισε λοιπόν το ταμείο με το ποσό αυτό και τα υπόλοιπα τα χρέωσε στον πρώην ταμία χωρίς ωστόσο να τα διεκδικεί. Άρα το ποσό αυτό είναι στον ΑΕΡΑ. Έπρεπε κανονικά ή να είναι στο ταμείο (1) που δεν είναι ή να βγει διαταγή πληρωμής στον ταμία. 

Τα έχει διεκδικήσει ο Δήμαρχος???? 

Όχι βέβαια. Αν τα είχε διεκδικήσει θα ήταν στον ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ με τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ και όχι σε ειδικό λογαριασμό διαθέσιμων του ταμείου. Και μάλιστα το εμφανίζουν στο Δήμο με αιτιολογία που πρώτη φορά υπάρχει σε ισολογισμό και μάλιστα για 2 χρόνια συνεχόμενα!!!!!
   Παρατηρούμε ότι το έλλειμμα έχει καταγραφή στον ισολογισμό εδώ και καιρό και έχει καταλογισθεί στον πρώην ταμία του Δήμου ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να βγουν τα νούμερα του ισολογισμού σωστά. Δεν έχουν γίνει οι ενέργειες για να βεβαιωθεί η πληρωμή και να διεκδικήσει ο Δήμος τα χρήματα που λείπουν. 

   Με λίγα λόγια τα χρήματα του πρώην ταμία τα εμφανίζουν μόνο στον ισολογισμό για να βγουν στα νούμερα. ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ 5ετία το 2012!!!! Σε ένα χρόνο.

   Πλωμαρίτη γιατί δεν τα διεκδικείς και έχουμε φτάσει 1 χρόνο πριν τη παραγραφή του αδικήματος???? Είναι φανερό το γιατί δεν τα διεκδικείς πια. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ. Μήπως αν τα διεκδικήσεις θα ανοίξει κάποιος το στόμα του???? Και εμπλέκεσαι????? Αυτό ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ που έχεις κάνει σε στέλνει ΣΗΜΕΡΑ σπίτι σου!!!!!!!

Επίσης από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου



  • Α) Υπηρεσίες Δημοτικού Ταμία










  • Προΐσταται της Ταμειακής Υπηρε σίας, είναι υπεύθυνος, σύμφωνα με το νόμο για την ομαλή λειτουργία του Τμήματος και επέχει θέση Δημόσιου Υπολόγου.










  • Ο Δημοτικός Ταμίας με την προσωπική ευθύνη διεξά γει μαζί με τα ειδικά οριζόμενο διαχειριστή , την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, όπως ορί ζουν οι διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και οι διατάξεις περί Οικονομικής Διοικήσεως και Λογιστι κού των Δήμων.










  • Υποβάλλει κάθε μήνα στον Δήμαρχο και τη Δημαρ χιακή Επιτροπή, λογαριασμό των εσόδων και εξόδων που πραγματοποιήθηκαν στον προηγούμενο μήνα για ενημέ ρωση και έλεγχο








  •  Ο ταμίας φέρει προσωπική ευθύνη και κάθε μήνα ελέγχετε από το Δήμαρχο και τη Δημαρχιακή επιτροπή και κανέναν άλλο. 
    Τάσο Κανταράκια (είσαι καθαρός)
     Πλωμαρίτης 
    Δημαρχιακή επιτροπή


    Μαρία Πεζάτου Προϊσταμένη Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου και υπεύθυνη για την κατάρτιση του ισολογισμού γιατί ΔΕΝ έχεις καταθέσει τον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2009????
    Διάβασε αυτά από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων:




    ΑΡΘΡΟ 165
    Υποβολή στοιχείων
      
       1. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποβάλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στοιχεία για το προσωπικό τους, τακτικό και έκτακτο και για την οικονομική τους κατάσταση και διαχείριση, καθώς και όμοια στοιχεία για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τις κάθε είδους επιχειρήσεις τους, με σκοπό τη δημιουργία Βάσης Δεδομένων για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.
       Τα ανωτέρω στοιχεία υποβάλλονται, μέσω της οικείας Περιφέρειας και μετά από σχετικό έλεγχό τους από αυτή, στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και κοινοποιούνται στην οικεία Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.
      Η μη παροχή ή η καθυστέρηση παροχής των στοιχείων τιμωρείται με πρόστιμο που επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, σε βάρος του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο ανέρχεται από πέντε τοις εκατό (5%) έως δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των Κ.Α.Π., του άρθρου 25 του ν. 1828/1989 ανάλογα με τη συχνότητα και τη βαρύτητα της παράβασης και το οποίο παρακρατείται κατά την κατανομή των Κ.Α.Π. του επόμενου έτους, στον οικείο Ο.Τ.Α..
       Ο τύπος, το περιεχόμενο των στοιχείων, ο χρόνος και τρόπος υποβολής τους, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
       2. Με όμοια απόφαση καθορίζονται δείκτες αξιολόγησης της οικονομικής διαχείρισης των ανωτέρω φορέων, οι οποίοι συνοδεύουν τον προϋπολογισμό, καθώς και τον απολογισμό ή και τον ισολογισμό αυτών.
       Στην ίδια απόφαση, ρυθμίζεται η διαδικασία και η εξειδίκευση του περιεχομένου της αξιολόγησης, οι στόχοι, η συχνότητα, οι δείκτες και η διάρκεια της μέτρησης της αποδοτικότητας της δράσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

    ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ?????


    Πλωμαρίτη γιατί δεν τα διεκδικείς και έχουμε φτάσει 1 χρόνο πριν τη παραγραφή του αδικήματος???? Είναι φανερό το γιατί δεν τα διεκδικείς πια. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ. Μήπως αν τα διεκδικήσεις θα ανοίξει κάποιος το στόμα του???? Και εμπλέκεσαι????? Αυτό ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ που έχεις κάνει σε στέλνει ΣΗΜΕΡΑ σπίτι σου!!!!!!!

    ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΣΕΕΔΔ και στο γραφείο του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!!! 

    Καταλάβατε Σκιαθίτες αδέρφια τι έγινε. Γαργάρα τα λεφτά. Η αντιπολίτευση τρέχει τώρα για τη καταγγελία???? Αν δεν τρέξουν ξέρουν αλλά δεν μιλούσαν. . .